KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Döngele Şehit İdris Çam İlkokulu

12 MART İSTİKLAL MARŞI NIN KABULÜ COŞKUYLA  KUTLANDI

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zaman yüreğimizde yаşаyаcаksın.

10 Kasım Atatürk’ü Anma töreninde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve katılımıyla devam eden törenimiz şiirler, şarkılar, yazılar ve marşlarla sona erdi. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Döngele Şehit İdris Çam İlkokulu olarak, ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşları, gazilerimiz ve ebediyete göçmüş şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Nice yüzyıllara Cumhuriyet!

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla Döngele Şehit İdris Çam İlkokulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan 1. siren sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak siren sesinin bitmesi beklendi. Siren sesinin bitmesinin ardından çalan 2. siren sesi ile öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Toplanma alanında sınıf yoklamasının alınmasının ardından öğretmenlerimiz tarafından depremle ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmenin ardından tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

6 Şubat depremlerinin ardından deprem artık hayatımızın bir gerçeği haline geldi ve bizler Kahramanmaraş halkı olarak depreme her daim hazırlıklı olmak zorundayız ve tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamalıyız. Unutmayalım önlem almak, hazırlıklı olmak hayatta kalmamızı sağlar.

2023-2024 OKUL AİLE BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla Döngele Şehit İdris Çam İlkokulu Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul toplantısı 11.10.2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdür Celal KUMRU; kaliteli bir eğitim ortamının oluşturulmasının değerli velilerimizin katkılarıyla mümkün olabileceğini hatırlatarak Okul Aile Birliği'nin önemini vurguladı.

Ardından yeni dönem Okul Aile Birliği seçimlerine geçildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi tamamlanarak asil ve yedek üyeler belirlendi.

Okul Müdür Yardımcısı Betül BÖREKÇİ, geçmiş dönem Okul Aile Birliği başkan ve üyelerine teşekkür ederek yeni dönem Okul Aile Birliği üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Okul Müdürü Celal KUMRU toplantıya iştirak eden bütün velilerimize ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Eyl

İlköğretim Haftası tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzda coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, şarkılar söylendi.

İlk ders zilinin çalmasıyla 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı tüm heyecanıyla başlamış oldu. Programda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın herkese hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyoruz. Çocuklarımıza başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.